fredag 1. mai 2009

Kom, mai, du søte, milde! gjør skogen atter grønn.....


av:C.A.Overbeck


En fin dag i strålende mai vær.Mye er godt og fint med våren,spesiell når vi har hatt så bra vær her,siden påsken.
Lyset er annerledes og lysets lengde øker for hver dag,noen uker iallfall.Mildere luft, naturen våkner og stråler mot oss. Noe vi har lengtet etter leeeeenge, å hvor godt, å få oppleve,bruke alle sanser når en går tur i en fredelig skog, bare Chicko og jeg,uten å møte folk, bevege seg lengre inn i tett skog, for da å finne en åpen, liten grønn slette, hvor Liljekonvall spirer frem, fugler synger av glede og kjærlighet til oss alle, enten en annen fugl, eller VI det har hørselen i behold, ( ikke alle har den sansen i behold, her i Andebu ligger Døvehjemmet,bl.a.)
på slike steder får jeg lyst å legge meg på ryggen, se opp på en klar blå, solbestrålt himmel,trekke pusten av mild vårluft,kjenne alle dufter, om så det er møkka lugt fra jordene, ha sin beste venn og kamerat,Chicko, ved sin side
og tenke: hvor er jeg heldig som får oppleve dette, kan leve i nuet.Dette stedet er vårt! vi finner det igjen.

Snøen lå her lenge, det er første gang i år vi gikk ned til Bjønnehullet og inn til højre på skogsveien, men mye var forandret, masse trer var borte og Beverdammen var ikke lengre, jeg kunne se på Chicko at noe manglet, var helt feil, men noen skal jo leve av skogsbruk, nye trer skal få vokse opp. Derfor tok vi en litt annerledes skogstur. Chicko fikk brukt tenner på grene og kvist, vasset i litt sølevann, slappet av, lyttet,snuste og ellers bare koste seg med "mor", åh hvor herlig!
Ha en forsat god helg - uke i mai!
"snakkes"

9 kommentarer:

 1. Dette var koselig skrevet,Inger. Å beskrive en tur i skogen på den måten. Nå er snøen snart borte fra skogene her også. Men myyye søle igjen. Dette er en deilig tid.

  God helg!

  SvarSlett
 2. Mai er skjønn :o)
  Vi har kost oss ute i hele dag, jeg i blomsterbedet, mens Nalle ligger i skyggen og ser på. Sykkeltur i kveld, og lytta til DEN fuglesangen!
  Nå er det liv!

  SvarSlett
 3. Kjempe koselig Inger.
  Mai er en vaker mnd.
  Vi så huggorm i dag,den lå så fint og observerte oss.Den er ganske fin og se på,når man har den på litt avstand:-)Hundene sto helt stille og lurte på hva dette var for noe.

  SvarSlett
 4. Det var en flott beskrivelse av våren Inger:o) Det er så deilig når alt livner til etter en laaaaaaaaaaaaaaang vinter.

  Hils til Chicko fra Milli:o)

  SvarSlett
 5. Takk for hilsen i bloggen vår. Vi har meldt opp Roxie på utstillingen i Drammen 7 juni. Kanskje vi treffes da? Våren er en dilig tid, må ha tid til å lukte og høre etter alt det nye som kommer etter en laaang vinter!! Nå står vi på farta til søskenbarne til Mariken som står til borgelig konfirmasjon. Akkurat ferdig med å pynte borda til Mariken som skal stå i morra!! Neste lørdag skal et annet søskenbarn av Mariken stå, så detta blir litt stressende men veldig koselig!!! Ha en fin helg!!

  SvarSlett
 6. Fuglene får kvitre, fossen bruse, unger får hyle av fryd, traktorer durer døgnet rundt, men hundene skal være stille...

  Enig, Inger, det er ikke helt rettferdig ;o)

  SvarSlett
 7. Kjempe-fin beskrivelse - det er deilig å gå i skogen og bare nyte....Vi var i skogen i går kveld hvor Snorre og Dimma og nabohunden Balder fikk springe løse og bare være hunder....De var så opptatte med hverandre og alt det rare man finner i skogen at det var en fryd å se på!

  SvarSlett
 8. Så godt å høre dere nyter vår-livet.
  I dag litt mere vanlig temp.for årstiden.

  Siss: så bra hundene bare så, på huggormen,jeg er livredd og er meget bevist å obs.hvor vi går, tror ikke Chicko vil ta det så rolig og pent.
  Det bor en Pinnsvin familie under uteboden til naboen, det hender da en av de "går tur" under heggen hos oss, Chicko blir rasende om han hører eller lukter de er på hans område, det hender han hører det på natta også og det er bare så vanskelig å forklarer. det lille dyret får lov å være der.

  Marianne: du må vist stole godt på Snorre og Dimma når de får springe løse!
  Båndtvang her og jeg tør ikke slippe Chicko i denne sommeren,i fjor var han så liten og jeg hadde ingen problemer med å slippe han da.

  SvarSlett
 9. Unnskyll Snorredimma, du heter da ikke Marianne, det går litt i sur for meg med disse navne/plasseringer av dere.Camilla tror jeg navnet dit er?

  SvarSlett