onsdag 30. september 2009

Første uke etter albue operasjonen på Chicko

   TAKK FOR ALLE GODE NUSS OG KLEMMER !           

    Det gikk ikke mange dager før Chicko var i form igjen.

Det er 3 ting det plager ham mest:

1.- Må ha på krave ( lampeskjerm), de første par dager tok han det som en straff, turde ikke flytte på seg. han bare satt. Nå var passformen ej heller så god og han fant da ut å riste på hodet til den datt av.  Fikk låne en av Sissel med halsbånd,det kan strammes inn til å sitte fast.

Det var veldig bra for den luktet så godt av Sissel og Bju`TI, da var det så greit å ha den på.

Selfølgelig er han ganske lei den og han får være uten under oppsyn, når han skal ha mat, kose og på luftetur.

2. -  ja korte lufteturer, det er han slets ikke fornøyd med, kan jo ikke begripe vi ikke skal i skogen når det er så fint vær. Jammen ikke lett å forklare enn unghund med masse energi.

3. -  tispers løpetid.  Her i feltet, hvor vi bor er det ganske mange hunde av ulike størrelser og blant de er det tisper, det avløser hverandre med løpetid, akurat nå . I disse dager er det en søt liten valp , det “dufter” bare så godt, mener vår unge hannhund. Han uhler – piper og piper, både inne og ute, så vi holder på å bli sprø her.

Hva gjør du Nøve, med Nalle, han piper og gjør seg til han å ?

Fra dyreklinikken fikk med vi med et fo`r , som de ville vi skulle bruke : Hills JD-fo`r, som inneholder stoffer som leddet trenger og med lavt kalori innhold. Flere typer omega-.fettsyre.  Vi må passe på vekten, hans.

Og Cosequin kapsler, godt for leddet.   Det er noe av det samme jeg får for slittasje i knæ`r, skal begrense utvikling av forkalkning / økt bruskdannelse.

Heldigvis er det ingen problemer for Chicko å ta tabl.

Matlysten hans er ikke så stor, når det gjeder det nye fo`r, ikke får han noe mosjon heller. Så for å få han til å spise av fo`ret, må vi gjerne ha litt oppi ( kokt fisk, fiskeboller, tunfisk, makrell i tomat, kokte gulerøtter ) da går det ned.

Tenker på alle de uvaner vi legger oss til nå, men det for vi så forandre på siden. Den daglige lydighet holder jeg på, det må settes grenser.

Får han ikke viljen sin, da vil han kose og vi må klø i pelsen og så er han livredd for vi skal bli borte.

Ellers er Chicko jo ganske tålmodig av seg og gjør ikke tegn til å komme bort i såret, det ser ut til å gro fint, ingen hevelse, veskeansamlig og ingen  tegn til infeksjon . Det er veldig bra. Halter ikke hele tiden og når han ikke har smerter, da setter han benet / foten rett ned, som det skal, det er også bra.

Håper vi kan starte med rehab. om ca. en uke, på aqua dog, holder til på Bjellandsåsen ( ikke så lang fra travbanen) for dere det er litt kjent her i omegn.

Håpet er at Chicko kan gå “fritt”, uten halting og smerter til 2 års dagen hans, 30/12.

Det er lang vei ditt og før han opr. på ve.albue, må vi ha en liten pause med en Danmarkstur, om alt forsatt går bra, det tror jeg.

Jo, jeg er litt sliten og reaksjonen kommer jo etterpå.          

Egentlig har jeg stor tålmodighet med Chicko. Det er mye værre å takle og forholde seg til Haralds sykdom, Parkinsonisme, kronisk hjernesykdom, det angriper alle hjernes celler og funksjoner og kan ikke behandles. En sykdom det utvikler seg over lengre tid.

Det er nok en del år siden det begynnte å snike seg på.

Den mentale delen av sykdommen syntes jeg er værst. Det er vanskelig å forklare andre og det er kun få det forstår hvilke problemer det gir.

Noe av det værste for meg er at familien hans ikke vil se problemet.

Jeg skal ikke klage, men til tider er det en kjempe belastning og jeg blir så forb….. på den sykdommen, det egentlig tar mannen min ifra meg, sakte men sikkert og tar masse av min tid og krefter.

Vi forsøker å leve så normalt som mulig og jeg vil gjerne holde det litt på avstand ( fortrenge/ glemme), men blir jo ofte minnet om det.

I morgen kveld skal det være et møte for pårørende i Parkinson foreningen i Tønsberg, jeg må prøve å komme til det.

Hadde egentlig ikke tenkt å komme med dette på bloggen, men jeg trenger å få “Luft”

Chiko er en stor del av min livskvallitet

21 kommentarer:

 1. Kjære Inger

  Først: FOR en jobb du gjør med Chicko! Jeg bøyer meg i støvet for innsatsen du legger ned, og jeg er sikker på at det kommer til å svare seg:o) Det var morsomt å lese at han synes det lukter så godt av skjermen du fikk låne av Sissel! Det blir spennende å høre om hvordan det går med opptreningen. Så deilig at det ikke er så langt å reise.

  Så: For et sjokk det må ha vært for dere at Harald har Parkinson. Dette var veldig, veldig trist å høre. Jeg håper inderlig at sykdommen utvikler seg sakte, sånn at dere fortsatt kan få mange gode år sammen (jeg har ikke greie på denne sykdommen, så jeg håper ikke jeg sier noe galt nå). Det må være veldig vondt for deg at familien hans nekter å innse at han er syk. Nå føler jeg virkelig med deg Inger, du har to svært vonde ting å takle nå. Prøv å komme deg på møtet i morgen, det kan hende det gjør deg godt (og det skal da gudene vite at du trenger).

  Tenker på deg Inger.

  Stor klem fra oss her på Tjøme

  SvarSlett
 2. Kjære deg, ingen får ikke mer enn de tåler,sies det - og dette hadde ikke mange takla så godt som deg! Jeg blir helt matt ved tanken på alt du opplever nå.

  Flott at det går såpass bra med Chicko, lang veg fram, men det går da framover!
  Synd han skal slite med løpske tisper rundt seg nå, for det ER virkelig ett slit for disse uimotståelige herrer. Jeg har ingen lure knep, anna enn forskjellig hjernetrim..lære navn på ting osv. Vanskelig når han i tillegg er matlei. Nina har sikkert noen tips?!

  Jeg håper så inderlig du kommer deg på det møtet. Det må gjøre godt å treffe andre i samme situasjon. Ingen forstår det bedre enn dem, men jeg kjenner fortvilelsen, angsten og sinnet - så mange vanskelige følelser du må slite med nå.
  På toppen av det hele krever Chicko deg fullt og helt. Dine to er glad i deg, og avhengige av deg.

  Stå på Inger, vi tenker på deg.
  Syng ut igjen når du føler behov! Klem

  SvarSlett
 3. Takk kjære Gry,
  nei du har ikke sakt noe galt.
  Famolien er vel redd for å komme opp i noe de ikke takler.Jeg har gitt uttrykk for å kunne trenge avlastning, litt hjelp til ting, men kom ingen vei der.
  Diagnosen fikk vi ret før jul i fjor, etter en masse undersøkelser,og har selvfølgelig bremset oss i mange av vore planer, men vi må lære oss å leve med det.
  Jeg må holde meg på bena ellers går det ikke. Harald er meget avhengi av meg og takler ikke Chicko alene.
  Har innsett det å legge planer, holder ikke lengre. Jeg hadde egentlig mange planer for høsten, men det viktigste er å få det beste ut av livet, som det er.
  Alle har " noe" i familien,mer eller mindre, ingen slipper helt for "et eller annet".
  Bloggen og dere er god å ha, her kommer det mange flotte, morsomme og koselige innlegg og masse flotte bilder.
  Chicko har ellers fått den flotte pelsen, det har Millie vel også.
  Har du hørt vi kan få snøvær nord for Oslo til lørdag?
  Klem og nuss til dere.

  SvarSlett
 4. Oj, dette var mye på en gang. Skal si du har noe å slite med og god grunn til å lufte litt på det her. Det er vel derfor vi er her. :o)

  For din egen del synes jeg du skal mase litt mer på den familien. Alle trenger litt hjelp i blant og den kommer stort sett ikke av seg selv.

  Chicko er jo en flott gutt som jeg var sikker på taklet dette. Det er bare å ta tiden til hjelp nå, så går det så bra.

  Snø, NÅ, hjelpe meg. Det er jeg ikke klar for.

  SvarSlett
 5. Jeg måtte lese en gang til jeg. Jeg leste på en svenske blogg at lapphunden regulerte maten etter aktivitetsnivå. Så når han ikke gjør så mye om dagen så trenger han ikke så mye mat. Kan hende det er det som skjer med Chicko.

  Når tispene her omkring begynner så er det bare å ta fram aktiviteslekene. Få han til å tenke på noe annet. Eller margbein, så har han noe godt samtidig. Da blir det roligere inne hos oss.

  Og husk vi er her hvis det er noe. Godt med en utblåsning inn i mellom, så bare kom med det.

  SvarSlett
 6. Takk Nøve, nå kom du imellem innlegger her.
  Ser ut til å være fine leker han Charlie har fått. Hadde tenkt på å skulle begynne med han lære å holde på ting å gi, på komando, begynnelse på apport, men konsentrasjonenhans er ikke helt med i disse dager.Klem

  SvarSlett
 7. Takk Nina, de lekene ser riktig så bra ut.
  Fant resten av et hudbein her," men man kan ikke gnage bein uren å må holde med begge labber og det går ikke med haklskrage".

  Så de siste bilder du har av Charlie, syntes jeg kan se søsken lighet med Chicko, bortset fra størrelsen og fargen. Gutten din er jo flot vinterhvit.
  Snø håper jeg ikke kommer her, det orker jeg ikke nå.
  God natt, nå vil jeg legge meg, Chicko skal ha masse kos i sengen før vi sover,

  SvarSlett
 8. Godt å høre at det går bedre med Chicko!

  Når det gjelder familie og sykdom så er det ikke alle familier som takler sykdom De er redde tror jeg. Håper du får det til å komme på det møte i kveld. Er det noe vi kan gjøre så bare syng ut, det er ikke så langt fra oss til dere!! Jeg sier bare at familie det velger vi ikke vi bare får det med på "kjøpe". Derfor så tror jeg at venner blir valgt veldig med omhu!! Ha en fin dag og snøen får vente litt på seg synes jeg!! Hilsen oss 3 + Roxie.

  SvarSlett
 9. Godt jeg ikke sier noe som blir helt "feil" Inger:o)

  Jeg er enig med Nina, du burde mase litt mer på familien. Ingen er tjent med at du går i bakken av dette Inger!

  Milli har begynt å få igjen litt pels. Det som er fint er at like fort som den datt av i sommer, like fort kommer den tilbake nå. Jeg gleder meg til hun får tilbake alt, også den flotte revehalen sin (der mangler det litt enda). Det kom så fort, så det ser ut som om hun har lagt på seg i en fei, men det er bare masse god pels:o)

  Håper du kommer deg på møte i dag Inger.

  Klem

  SvarSlett
 10. Kjære deg Inger, jeg føler med deg! Jeg har hørt det jeg også, "ingen får mer enn de tåler".
  Det er en mager trøst og kan føles som urettferdig, når en er midt i situasjonen.
  Som du sier er det noe i alle familier store og små hendelser som setter preg på oss.

  For noen kan andres smerte, ribe opp i egne sår, og da kan en lett trekke seg bort fra andres smerte. Jeg snakker om egen erfaring, og føler det er vanskelig å gi deg gode ord.

  For meg dreier det seg ofte om å kunne være tilstede... så her er jeg...
  Høres ut som han takler det å gå med krave tålig bra, Chicko-gutten. Takket være god lukten fra Sissel og BjuTi. Det er også kjekt å lese dine små observasjoner hvordan han trør på foten sin... dette kommer til å gå bra:o)))Krysser fingrene for dine ønsker om 2 års dagen til Chicko..tvi..tvi...;o)

  SvarSlett
 11. Uff, ja det var mye på en gang..! no går det hvertfall rette veien med Chicko, det er jo bra!
  Så trist med mannen din, jeg kan ikke klare å forestille meg det en gang... sikkert godt å snakke med andre i samme situasjon.
  lykke til :)

  SvarSlett
 12. TAKK SNILLE DERE!

  Har vært på møtet i kveld, takket være dere, det ga meg et dytt og det var både hyggeligt og givende. høre andres erfaring å vi har de samme problemer.

  Chicko skal starte med rehab. onsdag til uken.
  I dag har han vært mye roligere, så da er den værste løpetid vel over og han er så glad, den gode gutten vår,det er deiligt.

  SvarSlett
 13. Så flott at du gikk på møtet Inger!!!! Nå ble jeg nesten stolt av deg! Kjempebra at du følte det både hyggelig og givende:o)

  Så godt å høre at Chicko er litt roligere, også at han er glad!!

  Dette var godt nytt fra dere begge der oppe i Andebu:o)

  SvarSlett
 14. Så bra,Inger!

  Er det svømming og slikt han skal begynne med, den godeste Chicko? Du skrev noe om Aqua dog..

  SvarSlett
 15. Dette var gode nyheter. Nå går det bare framover hos dere.

  Det var vel godt å se andre har det sånn også. Kanskje du fikk med deg noen tips og gode råd.

  Skal bli spennende med Chicko til uka. Er det vanntrening? Hørtes sånn ut. Ei av dyrepleierne hos dyrlegen min jobber på det senteret.

  SvarSlett
 16. Jeg antar det blir trening i vann,ringte med lederen Lisa.
  Han skal ha en økt i neste uke og deretter to gange i uken. Her ryker det noen tusen lapper, men det går bra.Operasjonen kostet nesten 13.000,-
  Gjemsidige forsikring dekker 80 % av veterinær utgifter opp til 30.000.- i året og Chicko er godt forsikret. Har alltid hatt vet.forsikring i tillegg,når vi har hatt hund og har aldrig hatt problemer med Gjensidige.

  SvarSlett
 17. Kjære Inger, nå må du ha mye å stå i med! Det er vel sant som det sies at en får ikke mer enn en kan tåle, men så er det jo også sånn at man må tåle det man får. I motgang blir man sterk, og syrke kan du jammen trenge. Selv om Chickos albuer har vært en utfordring og krevd mye av deg, har det kanskje vært fint å ha han å kose med? Deilig å høre at det går framover med han! Så håper jeg at Harald og du klarer dere gjennom brasene sammen og får mye fin tid lenge, lenge. Du trenger nok både støtte og oppladning av egne batterier. Pass på at du får det! Haralds familie kommer forhåpentlig på banen etter hvert. Du kjenner dem og vet hva du kan vente. Kan du kreve litt av dem og ikke være "snill pike"? Det koster litt, men kan være verdt det! Alle gode ønsker fra oss!

  SvarSlett
 18. Så bra Inger at du fikk til å gå på møte. Det gjore nok godt både i kropp å sjel. Godt å få pratet med noen som er i samme situasjon!!
  Ønaker dere en fin helg alle 3!! Godt å høre at det går bedre med Chicko!
  Håper du skriver noen ord om behandlingen hans.
  Artig å lese for han får sikkert mya av den samme behandlinga som hestene får etter de har oppert/skaldet beinea. I vann er det beste for da belastes ingen andre ledd!!

  SvarSlett
 19. Veldig kjekt å høre at alt går så fint med Chicko! Kraven til Sissel og Byu'ti var selvfølgelig MYE kjekkere enn den dere hadde! ;) Lykke til på onsdag! Håper vi får høre litt om hva dere gjorde og hvordan det gikk etterpå! :)

  Ellers var det veldig trist å lese om sykdommen til Harald. Jeg vet ikke helt hva dette er for en sykdom, men som de andre håper jeg at den utvikler seg saaaaakte...

  SvarSlett
 20. Kjære dere! Tusen takk for all deltagelse, medfølelse og oppmuntring. Hver av dere har bidratt med så mye godt, det tar jeg til meg.

  Ragnhild: Fint og veldig bra,ja jeg må huske å lade opp batterierne, holdt på å glemme det å ta vare på meg selv. Så i dag gikk jeg en god lang tur i skogen,med "MEG SELV",da får jeg ro til å tenke, see,høre og finne meg selv.
  Det har vært et nydelig vær i dag.
  Desverre ville ikke foto app. fungere i dag, håper ikke det er noe feil med det,


  Ønsker alle en GOD HELG! Høstferie!

  Dere er til god støtte for meg!

  Klart dere skal få høre om Chicko og rehab. til uken.
  KLem fra meg og nuss fra Chicko.

  SvarSlett
 21. Har det gått bra i dag??? Har tenkt på dere i dag.:-)))

  SvarSlett