søndag 4. april 2010

Gledelig påske - 2010

Krokus i Danmark

påske-10001

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       og her et vell av Erantis og Vintergæk ( snøklokker)   påske-10002

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etter en uke i Danmark kom vi hjem på skjærtorsdag. Ikke så mye vår dernede, snøen var borte, de fleste plasser og det var meget vådt, blæsende, kaldt, dog med et par dager med litt varm sol.  Ikke noe godt campingvær.

En tur det ble noe anderledes enn forventet. Noen “problemer” og en del uflaks.

Det første jeg oppdaget etter vi var på vei ned av E6 i Sverige : gps`en virket ikke som den skulle og gassen til kjøleskapet virket ikke, så der ble det fort varmegrader, heldigvis virket det på el., men det fikk vi jo ikke på et par døgn, så der!

Da vi kom fram til “vårt” tidligere STÅ PLASS for autocampere, var plassen opptatt av båtopplag for vinteren, så var det å finne en camp. pl. i nærheten, det var greit nokk, men da vi skulle derfra igjen, kom bobilen ut i noe, det ikke kunne bære den tunge bilen og vi satt fast i søle ( da var mor her ikke helt god for det kunne ha vært unngått )  snille folk med kraftig bil kom for å hjelpe, da manglet det drakrok foran på bilen, men en svak sak bak. Det gikk bra og opp kom vi, så knakk kroken bak. Dvs. vi MÅTTE ikke la dette skje igjen for nå var det ingen drakrok igjen.

Chicko var med å besøke en eldre venninne av oss,det har en Foxterrie tispe på 14 år. Det gikk bra og var fint og godt å se hvordan den lille tispen satte Chicko på plass med en gang, hun ville aldeles ikke ha noe med ham å gjøre, det skjønte han og han prøvde seg ikke heller.

Vi hørte litt om at det var noe “omgangs-syke” i omegnen, hvor vi var, det fikk vi desværre føle også på vår kropp. Først Harald et døgnes tid et par dager før vi skulle til Gullbryllups festen, så det skulle gå bra.Tenkte ikke på at jeg kunne bli syk, men det ble jeg og selvfølgelig den dagen vi skulle på festen.  Noe så bittert, oppkast i et helt døgn, kunne ikke løfte hodet fra puten. Og jeg som hadde gledet mig sååå til denne dagen, pynte mig i ny kjole og skulle være med å fejre gullbrudeparret , treffe søsken og famile og andre glade dansker. Ikke fikk jeg pratet med noen heller, alle var jo livredd for å komme nær mig, forståelig nokk. Harald var på festen og den hadde jo vært så god og meget vellykket, med hyggelige, glade folk og masse god mat og drikke.

Det var om mandag og om tirsdagen måtte vi finne en dyreklinikk, så Chicko kunne få sin “pille” mot revens bendelorm og dette skal stemples i passet hans, med dato og klokkeslett og  skal gjøres senest 1 døgn før utreise fra DK. Vi kunne så ikke begynne hjemturen før onsdag ettermiddag og jeg var slets ikke bra, heldigvis var Ha i så bra form at han kunne kjøre for nå ville jeg hjem, hjem, hjem og det kom vi i løpet av skjærtorsdag og det var bare såååå godt. Hva vi også hørte på nyheter var, at det var reveskab i områder vi hadde vært, så dere kan tro vi var nøye med hvor han ble luftet, nå var det nokk. Heldigvis har han ikke begynt å klø i pelsen.

Jeg er fortsatt veldig slapp,  så derfor har jeg ikke fået oppdatert før nå.

I dag var vi noen timer ute ved Vrengen og solen kom,men kjøligt. Vi ville hilse på “våre barn” fra vestlandet, de var på fam.hytte derute og flere andre familie medlemmer var der å, så det ble bål med eggkoking og grillet pølser i lange baner, alle sat vi ute og hadde det veldig koselig.

Nå fikk jeg seet krimmen ferdig, så dere får ha god natt og kose dere de siste par påskedager.

5 kommentarer:

 1. Uff, Inger. Det var litt av en tur. Det er IKKE gøy å være syk når en er på tur. Da vil en bare hjem. Den skjønner jeg.

  Så synd du gikk glipp av selskapet. Det var jo derfor dere dro. Snakk om å være uheldig.

  Men nå ser det ut til vi får en fin dag og vi får gå ut og glede oss med den.

  Ha en fin dag i Andebu! :)

  SvarSlett
 2. Det var leit at du ikke kunne være med på festen. Dumt at du skulle bli syk akurat da. Skjønner deg godt der at du ville hjem. For er en syk så vil en være hjemme.
  Nå er endelig våren på anmars her åsså. Håper på å få en flott tid framover!
  Hils masse til Halvar og Chicko fra oss! Håper vi kan treffes snart igjen. Flott tid for lyse hunder nå, godt at fl har en selvrensende pels. Vi lar Roxie bare være på varandaen i en 1/2 time så bare renner møkka av. Vi kan bare rufse litt i pelsen hennes så er hun så fin igjen!
  God påske de siste dagene!

  SvarSlett
 3. Huff a' meg Inger - det var litt av en strabasiøs tur. Kjempe, kjempe kjedelig at du ble syk samme dag som selskapet (som Nina skriver er det ille å bli syk når man ikke er hjemme - også skulle det skje på selveste DAGEN da....).

  Nå håper jeg at alt uhellet deres er brukt opp for denne gang, og at vi får en strålende vår her i Vestfold:o)

  SvarSlett
 4. Hjelpe meg for en tur Inger! Ønsker deg iallfall en fortsatt god påske, selv om den er på hell. Godværet kom jo i dag

  SvarSlett
 5. For en tur! Omgangssyke er helt grusomt, og på reise attpåtil! Men du fikk da fotografert noen nydelige blomster som bringer vårfornemmelser! Håper du er i god form nå!

  SvarSlett