mandag 20. april 2009

Snart utstilling. Halen til Chicko får jeg ikke pen.

Hva gjør jeg? Får ikke halen til Chicko noe pen.
Børster og børster, med en ekte hårbørste for langhårpels. Dusjet og brukt balsam for hund, da var det let å børste ut, men det er forsatt som tørt, stritt hestehår, veldig kjedelig.
Noen gode råd derute??? tar imot med takk!

9 kommentarer:

 1. Har badet og fønet Charlie i dag selv. Men børstingen har jeg ikke begynt å gjøre ennå. Det der med halen hadde jeg tatt en telefon til Sissel om. Hun vet nok det. Har ikke hatt det på Charlie før. Lykke til!

  SvarSlett
 2. Halen til Nalle er også ett kapittel for seg... Han liker ikke å bli børsta der, og pelsen er lang og stri som hestehår - som du sier.
  Får du ett godt råd, så del det med meg!

  Nå var innlegget ditt "ikke eksisterende". Hmm.

  SvarSlett
 3. åhh, halen er vanskelig ja...desverre ingen hjelp fra meg heller....Embla har en deilig duskehale med myk og medgjørlig pels..men ask har disse heste hårene! er det bare gutta som har det tro...lykke til med å holde godgutten ren og fin...

  SvarSlett
 4. så er det jo ikke lov å bruke" noe" på pelsen til utstillig, det viste jeg godt, men......
  vi har jo lov å bruke noe i hverdagen, så ikke det blir så vondt og slitsomt for hunden, da.
  Jeg har vært på Krizoo ( dyrebutikk) å forhørt meg, kjøpte en spray flaske med noe lotion: Kw. Tangle - Fix (Filterløser)dansk, for hunde og katte. Kan brukes i vått eller tør pels.
  Har nå dusjet støvet av halen til Chicko og sprayet, virker etter 5 - 10 min. halebusten var da myk og let å børste ut, da håper jeg han også lettere vil godta å få børstet halen, det er vist lik for de fleste hunder å vil ha halen sin i fred.Spennende å se hvordan det ser ut i morgen. Jeg føntørker han ikke, for da får jeg slets ikke pelsen til å ligge.

  SvarSlett
 5. Jeg får nok nøye meg med å bare børste litt hver dag, på den halen til Nalle. Skjønner jo at det lugger stakkar'n.. Bra hvis den sprayen virker! Skal kjøpe den når jeg kommer meg i en dyrebutikk ;o)

  SvarSlett
 6. Lurer på om det er "gutta" som har sånne haler, ja...Dimma sin hale ser såå flott ut og er lett å gre, mens halen til Snorre ser heller pjuskete ut...til og med etter at jeg har gredd den...Han har jo operert på halen sin en gang da han var mindre, og har tenkt at det var det...men nå vet jeg sannelig ikke...:-)

  SvarSlett
 7. På dyrebutikken mente de det var tilfeldigt, ay det ikke hadde noe med kjønn å gjøre, men ungdoms alderen.
  Halen til Chicko ser litt mykere ut i dag.

  Det blir som det blir!

  SvarSlett
 8. Jeg bruker en vanlig menneskebørste meg plastikkpigger jeg til bikkjene, både på kropp og hale, synes det fungerer best for den lugger ikke sånn fordi det er god plass mellom piggene!

  SvarSlett
 9. Inger, tror ikke det har noe med alder å gjøre. Nalle er snart tre år.

  Jeg bruker en slags strigle på halen, god plass mellom tennene på den. Prøver å gre fra rota, og da kommer jeg liksom ikke til med en børste?! Kanskje, hvis jeg var flink og børsta hver eneste dag...

  SvarSlett