søndag 19. juni 2011

Litt Oda……. og litt annet…….

I går var det tre måneder siden vi hentet Oda, hos Ida, til sitt nye hjem hos oss.                                                            Ja, vi er sååååååååå heldig å fått en sååååååå utrolig fin og god lappejente, og kjempe glad for Oda fikk komme til oss.

SmilefjesHun er en hund det er lett å bli glad i og vi er kjempeglad i Oda!Rødt hjerte 

Nå føler, og ser vi, at Oda er trygg på “dette er hjemme, her hører jeg til”.  Når vi kommer hjem etter noen dagers tur, ja da er Oda så lykkelig å glad, det viser hun oss tydelig.  Hun har et fint og lettlest kropp språk. Kjenner våre rutiner og mitt kropp språk. Så følger hun også med på hva det skjer her. Tar jeg på meg joggesko, ja da kommer Oda logren og “spør”? skal vi gå tur nå?Tenkende smilefjesSmilefjes

Hunder husker godt, det har vi  å opplevd  med de tre tidligere hunder våre, man skal passe seg, å ikke love noget en ikke kan holde.

Oda liker ikke å bli vått, lei seg i regnværIrritertog liker ikke å komme i bur, men vet, man MÅ være i bur, når man kjører bil. Det er også de eneste ganger det er bruk for å ha damen i bur. Jo, vi har fått oss en voksen dame

Hun er meget lydig og går ikke lenre enn ca. 10 mt fra oss, når hun har på langline.  Skulle vi “glemme” å lukke “porten”, ja da blir Oda innenfor vårt område.

Hun elsker å få pelsstell og ligger helt rolig ved kloklipping. Pusse tenner, vel, det er bare noe vi må.

Oda elsker grønn agurk, issalat og gulerøtter, rå som kokte. Nå er hun ikke så kresen lengre ( har vel blitt trygg på det hun får er ok) og flink å spise hundefo`r. Hun er ingen stor spiser, så vi håper det vil minke på kiloene.

Når hun får et gnagebein ( ikke hver dag) , gnager litt på det og gjemmer resten ( helst i senga til mor, under teppet eller dyna, har kommet mere enn en gang å skulle legge meg, og hva ligger så pent i senga mi, jo Odas gnagebein.

Ja ellers tar Oda livet med stor ro, selv i tordenvær er hun rolig og fattet. Korpsmusikk, spesielt tromma, “det bråker” for mye. Hilser pent på andre hunder og det er vell bare en hund Oda kjefter på og det er en grå Elghund, den likte ikke Chicko heller, merkelig. Det er ikke hver dag vi får høre Oda gir lyd fra seg, hun kommuniserer med øye-kontakt og kropps språk..Smilefjes som blunker

Hund ER godt for helsa!!! 

Pinsen, bursdag, regn og knott i Sverige!

Pinsen var sent i år, og jeg tror det er 68 år siden sist, jeg er nemlig født på pinse-lørdag og kan ikke minnes å hatt bursdag i pinsen tidligere.

Skal ta det posetive først: det var passe lapphund temp. og ok kjøre temp.-----------

Vi hadde lenge pratet om å ta en bobil tur til Fågelsjø i Dalarne i Sverige. Her skulle det være en fin plass og et historisk opplevelse.

Kjørte E 18 i Sverige mot Grums, til Borgvik camp.pl., et lite men koselig sted ved sjøen, hvor vi har vært  tidligere. Tanken var å bli der et par døgn. Her var det vått, regn og trist, så det ble bare til en overnatting.

I håp om været var bedre litt lengre mot nord, gikk turen videre av vei 45 fra Vermland til Dalarne. I Mora ved Siljansjøen. Her litt “ oppe” på fjellet kom vi til en camp.pl. med skog, turstier og utsikt over sjøen.

Men ak,ak, torden byger……. og masse knott!!!  Og så jeg det reagerer så kraftig på mygg og knott. Hadde ikke tenkt på det hjemmefra, så jeg kunne ta noen forholds regler.  Etter et døgn var jeg som kjøttkake i hodebunn og blemmer i hele ansiktet, arme og bein fikk også sitt. Det klør, klør så en holder på å bli “gal”.

Fikk ingen bilder tatt , regn og dårlig sikt. Et par timer med litt sol og vi gikk en tur ( hadde jo lovet Oda, vi skulle gå masse turer) opp i fjellet, helt ok, hadde det ikke vært for mygg og knott.

Mandag ……..videre opp av 45 ( kjedelig veistrekning) til Fågelsjø og der kjørte vi fort fra i øss regn, søle og ikke noe bra sted å stå.  Hva nå? ikke ville vi tilbake av 45, så da ble det å kjøre til Sveg i Harjedalen, ta vei 84, å så var vi i Helsingland, – vei 50 mot Falun.  Ble været bedre ville vi fortsette mot ned til Motala og Vetteren. Nei, det var framdeles regn, kaldt og ingen utsikt til bedring. Vi kjørte til E18, og hjem, over Oslo, jeg nekter å ta Moss - Horten ferja, med bobilen, så heller kjøre litt lengre, Drøbak tunellen og den veien , tar lengre tid, smal og kronglete. Fra Falun og hjem på samme dag går an, selv med mange pause stopp!

To det hviler middag:

 

Oda i bobil002

 

Det var så den turen!

I går hadde vi sol og jeg var å handlet planter/blomster, vil prøve å få laget et koselig utemiljø. Trenger bare en snekker eller alt-mulig-mann til å få satt opp en læ væg og en platning! Koselig å være litt hjemme også, på sommeren. Oda kan vi ikke ta med til Danmark før i september, må vente de 120 dager før det kan tass blodprøve etter Rabies vaksine, og så går det et par uker igjen, før svar foreligger.

TV. NRK 2, Hurtigruta, fin opplevelse. Hvor har vi masse flott natur!

Kjære blogg-og hundevenner! Vi vil sette stor pris på å få besøkk av dere i sommer! Det er ikke langt fra E18 i vestfold til Andebu!!!

Ønsker dere alle en kjempe fin sommer / ferie!!!

9 kommentarer:

 1. Knott er uutholdelig! Godt å krype sammen i køya, slik Oda og matfar gjør!

  SvarSlett
 2. En fornøyelse å lese i bloggen din, Inger. Det er så godt å se hvor bra dere har det sammen med Oda :)

  ps. er dere mottagelige for en snarvisitt tirsdag eller onsdag, kanskje? Jeg skal forbi i traktene dine da...

  SvarSlett
 3. Kom over en vits på FB akkurat...
  Gubben var blitt bitt av en veps på et spesielt sted, og ba følgende bønn: Herre la smertene fare og hevelsen vare.;)))) ♥
  Insekter; over og ut!

  SvarSlett
 4. Hei! Koselig tur dere har hatt!! Synn at dere fikk så mye regn da!! Den knotten er ikke særlig god!!
  Ha en fin dag!!

  SvarSlett
 5. Dere reiser og reiser. Oda blir jo proff på bilferie nå. Ser ut som hun venner seg til det meste fort.

  Kjedelig med alt det regnet. Ser jo ut som turen var fin uansett.

  Skal se om jeg ikke kan ta en tur til dere nå som vi har en av hvert kjønn. Dere er da ikke så langt unna. :))

  SvarSlett
 6. Hadde vært koselig det, Nina!!!

  SvarSlett
 7. Høres ut som Oda er perfekt fore dere Inger. Veldig lurt med en godt voksen tispe til dere to. Alt blir lettere da :) Og så hyggelig med bobilturer. Nå har jo vi og fått det, og gleder oss masse over det.

  SvarSlett
 8. Oda er perfekt for dere. Ser ut som dere nyter livet med hverandre:-)

  Og jeg må si dere er flinke til å bruke bobilen.
  Det ser utvilsomt veldig koselig ut.

  Håper vi ses i løpet av sommeren.

  SvarSlett
 9. Oda høres ut som en utrolig snill hund!
  Kjekt at hun passet så godt inn hos dere!
  De bobilturene deres høres kjempekjekke ut! :)

  SvarSlett