onsdag 22. juli 2009

“Sommer” er ikke bare glede, trivsel og idyl.

Tenker stadig på alle dere, at jeg burde ta meg sammen å få skrevet, det skjer jo alltid noe, om det så ikke er like spennende hver dag.

I går fikk jeg mitt livs sjokk, trodde jeg hadde mistet Chicko og jeg alene, var så skyll i det, men heldigvis og takk for det, så gikk det bra, men jeg har nesten ikke kommet over det ennda. Vi var å handla på Rema 1000, på Kilen, Tønsberg, når vi kommer til kassa, ordner Harald resten og jeg går til bilen for å lufte Chicko. Han sitter i buret sitt og har alltid ventet med å hoppe ned / ut til jeg har satt på båndet hans, det gjorde han alltså ikke i går,nei, men hoppet glad ut og bort til nærmeste busk helt ute ved en da, meget trafikkert vei, jeg ble kjempe redd, alt går jo så fort, ikke hadde jeg go`bit heller, hva jeg ropte, husker jeg ikke og mange tanker gikk igjennem hodet mitt, “ hjelp hva gjør jeg”, samtidig som jeg lokket han til meg, fikk jeg kastet meg på magen så lang jeg var og greb tak i pelsen hans, jeg turde jo ikke begynne å springe etter han. Jeg tror han skjønte jeg var veldig redd og dette var galt, han ble rolig med meg.

Vanligvis sier jeg “bli” inntil han får  “ hopp”.  Alt gikk så frygtelig fort, men nå er jeg veldig nøye med kommando “ bli” i det jeg åpner for buret.

Chicko har mye “språk” og jeg kan ofte “lese” på han; hvordan jeg har det og hva jeg føler, det er litt nifst, men gjør også til, at må ta meg sammen og gjøre noe med situasjonen, hvis det er mulig.

Chicko og jeg syntes ikke, det var noe deilig ,å være hjemme igjen etter tre ukers bobiltur, det var bare sååååå kjedelig, alt gikk tregt og Chicko “sa”: “her skjer jo ingen ting, vi må finne på noe”, han var vant med nye opplevelser hver dag.

Faren  ved å kjøre bobil, vårt andre hjem,   er at jeg blir rastløs, vil ut å oppleve mere, men det er altså en del ting det bare må gjøres og dagerne går.

Vi har hatt besøk fra Vadsø og vestlandet, begge hold familie holder ferien ved Vrengen , syd Nøtterøy,Haralds søsken har hytter derute, så der blir det folksomt om sommeren, vi har vært på besøk derute et par ganger, koselig det, å treffe familien.

Ellers er Tønsberg by,  trafikken til og fra byen og ut på øyene, det værste jeg vet i ferietiden om sommeren. Folk, biler, kø overalt. Å kjøpe klæ`r liker jeg ikke fra før av, da blir det ikke bedre om sommeren. Godt vi bor på landet.

Nå venter jeg spent på om feriebildene er å finne på mindet.

Dagerne går, helt av seg selv, nå vil vi ha tørt vær så vi kan få malt huset ferdig, komme oss på tur og snart er det Biri.

Ha en fortsatt god ferie / sommer.

6 kommentarer:

 1. Uffameg for en opplevelse du hadde.
  Godt du fikk tak i ham, han ante bare fred og ingen fare,han!
  Fikk ett tips engang for bruk i lignende situasjoner; SITT! Den kommandoen kan de fleste hunder veldig godt, og overraskelsen over å få en kort og brå beskjed, får dem gjerne til å sette seg rett ned - reflekshandling. Prøv det engang!

  Koselig å høre fra dere igjen. Kos dere med gjester. Om ikke lenge er det heldigvis Biri!

  SvarSlett
 2. Huff, så skummelt!
  Det var jammen bra at alt gikk så fint, og at du klarte å få tak i ham! Han merket helt sikkert at du var redd!

  Høres ut som dere har hatt en fin sommer til nå! Ha en fortsatt god ferie! Så møtes vi jo på Biri! :)

  SvarSlett
 3. Huff, det var en ekkel opplevelse!!! Har hatt lignende med Bienna mens hun var mindre og man blir både sint og redd på samme tid!!!

  Godt det endte bra!!!

  SvarSlett
 4. Å, for en opplevelse. Det er IKKE gøy!

  Moro med besøk da, særlig når de bor så langt unna. Da kommer de vel ikke så ofte. Og Chicko får mye å følge med på.

  SvarSlett
 5. Å huff a' meg Inger. Veien ved Rema 1000 på Kilen er skikkelig ekkel!! Det var da godt dette endte bra! Jeg tror helt sikkert at de hører på oss at vi er redde (evt. at det ER noe), vi får en lyd i stemmen vi aldri lager ellers.

  Jeg tror vi har mye igjen for å være konsekvente når de skal ut av bil eller hus i nærheten av vei.

  SvarSlett
 6. Så godt at du fikk tak i han. Tror som gry at hundene hører godt på stemmen vår når det er noe og spesielt hvis vi er redde!!
  Høres ut som dere har hatt en fin norsk sommer!!
  Ikke lenge til Biri så da treffes vi!!

  SvarSlett